Naar de inhoud Naar de footer

32,5 miljoen euro voor NHN; Samenwerking in Regiodeal leidt tot succes!

Noord-Holland Noord Verwerft 32,5 Miljoen Euro in Vijfde Regiodeal: Een Triomf van Regionale Samenwerking

“Den Helder, 9 februari 2024 – In een opmerkelijke financiële triomf, door de voorbeeldige samenwerking tussen de lokale autoriteiten, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen, slaagt Noord-Holland Noord erin om € 32,5 miljoen te verkrijgen via de 5e regionale deal. Deze samenwerking benadrukt de toewijding van de regio –

De Regiodeal is een initiatief om de economische structuur van Noord-Holland Noord te versterken, in samenwerking tussen de Nederlandse overheid en regionale tegenhangers. De deal richt zich op het bevorderen van innovatie, het duurzaam maken van de regio en het ondersteunen van onderwijs.

“Het winnen van deze deal getuigt van wat we kunnen bereiken wanneer overheden, bedrijfsleven en academische instellingen hun collectieve kracht samenbrengen,” zei een woordvoerder namens de Ondernemersvereniging. “Deze financiële inbreng stelt ons in staat om projecten te implementeren die economische voordelen bieden en de levenskwaliteit in Noord-Holland Noord verhogen.”

Hoewel deze toewijzing van 32,5 miljoen euro een pad naar regionale ontwikkeling markeert, brengt het ook een gevoel van verantwoordelijkheid met zich mee om het geld te besteden aan projecten die de brede doelstellingen van de regiodeal weerspiegelen. De regio is toegewijd om te zorgen voor een inclusief projectselectieproces waarbij alle geïnteresseerde partijen hun stem kunnen uitbrengen voor de te ondersteunen projecten.

Deze deal met de regio is geen terugslag, maar een stimulans voor verdere samenwerking tussen de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs. Noord-Holland Noord investeert in de economische, sociale en ecologische toekomstinitiatieven van de regio, waarmee een fundament wordt gelegd voor duurzame welvaart en innovatie.

Van Project naar Realisatie

“Het belangrijkste nu is het doordachte en gerichte gebruik van deze middelen. Er staat ons een interessante periode te wachten, waarin we gezamenlijk zullen werken aan het inbrengen, selecteren en vervolgens realiseren van projecten die onze regio verder zullen helpen ontwikkelen,” voegde de spreker toe.

De Ondernemersvereniging Den Helder heeft lokale bedrijven en onderwijsinstellingen opgeroepen om actief deel te nemen aan het realisatieproces van de regiodeal. Door samen te werken, kunnen Noord-Holland Noord en alle partners een toekomst bieden die economisch sterk is.

Voor meer details over de regiodeal en hoe u kunt deelnemen aan de toekomstige projecten, bezoek alstublieft de website van de Ondernemersvereniging Den Helder of neem contact op het secretariaat via info@ovdenhelder.nl