Naar de inhoud Naar de footer
Toerisme & Recreatie

Toerisme & Recreatie

Ontdek de nieuwe Toerisme & Recreatie afdeling binnen de OVDH

Sinds juli 2023 zijn we gestart met een afdeling Toerisme & Recreatie binnen de Ondernemers Vereniging Den Helder (OVDH).

We hopen alle toeristische en recreatie bedrijven met elkaar te verbinden, we hebben behoorlijk veel binnen ons gebied aan hotels, grote en kleinere campings, B&B’s, groeps-accommodaties, bungalowparken, verhuurbureaus en dagrecreatiebedrijven o.a. klimvallei en de diverse musea en forten.

Julianadorp waar vele toeristen komen verblijven, om daar te genieten van rust en ruimte en een bezoek te brengen aan onze mooie nautische stad Den Helder, waar vele mogelijkheden zijn om een dagje of langer te verblijven en tot slot het mooie Huisduinen met de Lange Jaap de meest besproken vuurtoren en het begin van de strandpaaltelling, strandpaal 0.

Ontmoet Mary Romar – Bas: De drijvende kracht achter Toerisme & Recreatie in Julianadorp, Huisduinen en Den Helder

Woonachtig in Julianadorp aan de Middenvliet waar wij een bloembollenbedrijf- en onze boeren mini camping de Duinzoomhoeve hebben.

We hebben 3 dochters waarvan de oudste Judith is getrouwd. Zij heeft een man en 3 schatten van  kinderen. Onze middelste dochter Ingrid woont in Australië en de jongste dochter Suzan woont in Julianadorp en zij is de beoogde bedrijfsopvolger.

Dit is ons volledige gezin en dat staat op nummer 1, daar genieten we volop van. Samenwerken is de kracht van ons bedrijf, ook het betrekken van onze gasten bij de diverse onderdelen van de bedrijfsvoering.

Ik wil me graag inzetten voor een mooi, woon, leef en recreatie gebied in Julianadorp, Huisduinen en Den Helder. We hebben een prachtige kust met mooie stranden en volop ruimte. Tevens een prachtig wad met een mooi achterland waar vele mooie bloembollen mogen groeien en bloeien.

Dat ik dat niet alleen kan, lijkt mij duidelijk en ik hou van samenwerking, dus heb ik een Toeristisch platform , een commissie opgericht en zij staan mij als achterban bij.

Leden Toeristisch platform/ Commissie T&R:

Leonie Wijngaard, Boerencamping Koegras

Walter Bisselink, Klimvallei,

Emma van Walsem, Hotel Beatrix

Rana Dams,  Fort Kijkduin

Niels en Diane Harting, Camping de Zwaluw

Lincy Passenier, Marine museum

Kirsty den Dulk, City Marketing

Mary Romar,  OVDH

Wat doen wij als sector T&R zoal:

  • We gaan ons gezamenlijk inzetten voor onze mooie omgeving en zijn nu bezig met het realiseren van een mooie thematische fiets – wandelroute waarin de bestaande picknicktafels en bankjes worden voorzien van een QR bordje, waar de bollentelers vertellen over de bloembollenteelt.
  • De Kanoroute heeft ook onze aandacht voor een beter onderhoud waardoor deze beter bevaarbaar wordt en het veiliger is om te kanoën. De gemeente legt de hand aan een beheers -en beleidsplan. Ook is de gemeente bezig met een aanbesteding voor het onderhoud.
  • Productontwikkeling: om (dag) toerisme naar het gebied te stimuleren. Museua met elkaar verbinden maar ook een nachtje naar de stad Den Helder te promoten, kortom gezamenlijke arrangementen te ontwikkelen.
  • Samenwerking met de gemeente en City Marketing waar we regelmatig met elkaar om tafel zitten. Wat leeft er, gebeurt waar, zijn knelpunten maar ook kansen om gezamenlijk te verzilveren. Hierbij ben ik dan de spreekbuis namens de sector T&R.
  • Als OVDH gaan we samen werken met Ondernemers Federatie Schagen Sector Recreatie en Toerisme, met Ondernemers Federatie Hollands Kroon (OFHK) en met Texels Ondernemers Platform om ook de regionale samenwerking te stimuleren. Om te kunnen samenwerken moet je van elkaar weten wat je doet.

Wat doen wij NIET:

  • Wij bepalen niet het beleid van de gemeente Den Helder en zijn er ook geen verlengstuk van. Wel denken we graag mee over de toepassing van beleid en eventuele knelpunten voor en bij ondernemers.
  • Wij gaan niet over bestemmingsplannen of het mogelijk maken van plannen van individuele ondernemers: wij zetten ons als sector in voor het collectie belang. Uiteraard denken we wel graag mee over het bewandelen van de juiste weg of het verwijzen naar de aangewezen partijen of contactpersonen door het delen van het netwerk en elkaars expertise.
  • Wij gaan niet over de toetsing en/of haalbaarheid van ondernemingsplannen of de toewijzing van subsidies of subsidiemogelijkheden.

Sluit aan bij een van onze ontmoetingsmomenten en maak het verschil!

Wij nodigen alle toeristische en recreatie ondernemers uit voor onze jaarlijkse bijeenkomsten. Deze vinden plaats in januari, maart, juni en oktober. Mis deze kans niet om waardevolle informatie te ontvangen en te netwerken met collega’s uit uw branche.

Heeft u ideeën, suggesties, of wilt u gewoon uw gedachten delen? Wij horen graag van u! Neem middels het invullen van onderstaand contactformulier contact met ons op of meld je alvast aan voor de eerst volgende bijeenkomst.

“Alleen ga je misschien sneller, maar samen komen we verder.” Laten we samen de mouwen opstropen en streven naar succes.

We kijken ernaar uit u persoonlijk te ontmoeten en samen onze prachtige regio te versterken.

Naam(Vereist)

Hey ondernemer

Wil jij meedenken over de vooruitgang van Den Helder?