Naar de inhoud Naar de footer

Den Helder Airport weer bereikbaar per OV

Met trots delen wij u mee dat, als gevolg van een effectieve lobby door de gemeente Den Helder, significante verbeteringen zijn aangebracht in het openbaar busvervoer in onze regio. Deze ontwikkelingen, voortkomend uit een nieuw vervoerplan van Connexxion, zullen vanaf de zomer van 2024 merkbaar zijn en bieden diverse voordelen voor zowel onze gemeenschap als het lokale bedrijfsleven.

Belangrijke verbeterpunten in het nieuwe vervoerplan zijn:

Julianadorp en Schagen worden verbonden door een directe buslijn, wat de bereikbaarheid tussen deze locaties vergroot.
De busverbindingen vanuit Julianadorp en Nieuw Den Helder naar station Den Helder worden geoptimaliseerd. Dit zorgt voor een vlottere en efficiƫntere reis.
Den Helder krijgt een extra buslijn binnen de linie, waardoor ook Huisduinen beter bereikbaar wordt.
Lijn 135, die Den Oever met Den Helder verbindt, zal nu ook de luchthaven (Luchthavenweg) en bedrijventerrein Kooypunt aandoen. Dit draagt bij aan een veiligere en efficiƫntere ontsluiting van deze belangrijke economische zones.
De inzet van een extra bus op de tussenboot naar Texel wordt voortgezet, wat de doorstroming bij druk verkeer bevordert.
Wethouder verkeer en vervoer, Tessa Augustijn, benadrukt het belang van deze ontwikkelingen. Zij zegt: “Deze uitbreiding van het openbaar vervoer is cruciaal voor de mobiliteit van onze inwoners. Een robuust en betrouwbaar openbaar vervoernetwerk is essentieel om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot alle delen van de regio. Deze aanpassingen zijn een belangrijke stap vooruit voor Den Helder. We zijn ook in gesprek over verdere verbeteringen, zoals een busverbinding naar Willemsoord”.

De dienstregeling is opgesteld door de provincie Noord-Holland en vervoerder Transdev/Connexxion in samenwerking met NS. De nieuwe dienstregeling treedt in werking op 21 juli 2024. Dit geeft de gemeente voldoende tijd om de benodigde bushaltes te realiseren en aan te passen.

Deze positieve ontwikkelingen in ons openbaar vervoer bieden kansen voor de lokale economie, toerisme en de algehele leefbaarheid van Den Helder en omstreken. Wij moedigen u aan deze informatie te delen binnen uw netwerk en kijken uit naar de voordelen die deze verbeteringen met zich mee zullen brengen.