Naar de inhoud Naar de footer
Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Ondernemers kunnen veel bijdragen aan verduurzaming in Den Helder. Soms is dat zelfs verplicht. Kijk wat u als ondernemer kunt doen en hoe de gemeente u daarbij helpt. Ook vindt u hieronder een handig overzicht van subsidies voor het verduurzamen van uw bedrijf.

Verduurzaming in uw onderneming

De gemeente Den Helder heeft haar ondernemers nodig bij het verduurzamen. Er zijn al veel voorbeelden. We zien zonnepanelen op daken, elektrische wagens en laadpunten. Er worden panden geïsoleerd en er zijn al veel van het aardgas af. We gaan dan ook samen door met het verder verduurzamen van onze gemeente. Toch zijn er vaak nog vragen: waar moet ik als ondernemer rekening mee houden, wat zijn mijn verplichtingen en wat levert het mij op?

Via onderstaande websites kunt u meer informatie vinden over energie besparen,  CO2-uitstoot verminderen, circulair ondernemen, innovatie en energie opwekken:

Verduurzaming: subsidies en regelingen

Hieronder vindt u een handig overzicht van subsidies voor het verduurzamen van uw bedrijf.

Subsidies en regelingen

Er zijn verschillende subsidies en regelingen beschikbaar voor het verduurzamen van ondernemingen. Zo zijn er veel provinciale, landelijke en zelfs Europese regelingen. Op de website van gemeente Den Helder staat meer informatie over een selectie van deze subsidies en regelingen. Let op: deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.