Naar de inhoud Naar de footer
Noodkreet Kamerlid Harmen Krul aan minister: stel werk aan Kooybrug uit!

Noodkreet Kamerlid Harmen Krul aan minister: stel werk aan Kooybrug uit!

Den Helder – Over minder dan 36 uur moet het beginnen, maar als het aan Tweede Kamerlid Harmen Krul ligt gaat er alsnog een streep door de renovatie van de Kooybrug. Hij vindt het onbestaanbaar dat de werkzaamheden van start gaan, terwijl nog zoveel onduidelijk is. “We weten nog steeds niet wat de schade is die hiermee wordt berokkend en bovendien zijn mijn Kamervragen nog niet beantwoord. Ik heb daarom de minister (Harbers, red.) alsnog gevraagd naar de situatie te kijken en het besluit te heroverwegen.”

Krul snapt dat het werk gedaan moet worden, maar is van mening dat het nu even opgeschort moet worden. “Het totaal van de maatschappelijke gevolgen van het maandenlang afsluiten van de Kooybrug is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat er veel tegenstanders zijn en de schade waarschijnlijk groot. Rijkswaterstaat moet nu niet gewoon maar ondoordacht doorduwen!”

Afgelopen donderdag was er nog een kort geding, aangespannen door ondernemers. Daaruit kwam dat het werk maandag gewoon begint en dat mogelijk in de tweede fase, vanaf januari, 1 rijbaan open blijft. Krul hoopt met zijn noodkreet richting de minister alsnog te bewerkstelligen dat het werk uitgesteld wordt.

Bron: Regio Noordkop