Naar de inhoud Naar de footer

Ondernemersfonds Den Helder met zes jaar verlengd

Ondertekening overeenkomst

Wethouder Camara en de bestuurders van Stichting Ondernemen aan Zee ondertekenen op 14 februari 2024 de vernieuwde overeenkomst voor het Ondernemersfonds, waardoor ze de bestaande samenwerking met zes jaar verlengen.

Dankzij het initiatief van de ondernemersverenigingen en de gemeente Den Helder, ontstond in 2012 het Ondernemersfonds. Dit fonds heeft als doel financiële bijdragen te leveren aan lokale organisaties voor stadspromotie, gebiedsverbetering, het organiseren van evenementen en het bevorderen van de lokale economie en het vestigingsklimaat. Wethouder Camara benadrukt: “Het Ondernemersfonds speelt een cruciale rol in de economische ontwikkeling en promotie van Den Helder, zowel lokaal als regionaal. Ik ben zeer verheugd dat we deze samenwerking met ondernemers, stichtingen en de gemeente voor nog eens zes jaar voortzetten.”

Elk jaar krijgt het Ondernemersfonds een boost door een toeslag van 10% op de onroerendgoedbelasting voor niet-woningen, wat resulteert in een jaarlijks bedrag tussen de €600.000 en €700.000. Stichting Ondernemen aan Zee beheert dit fonds. Ondernemersorganisaties en andere belanghebbenden zoals stichtingen en verenigingen kunnen bij deze stichting een financiële bijdrage aanvragen. De stichting toetst of deze aanvragen aansluiten bij de doelen van het fonds.

Het bestuur van Stichting Ondernemen aan Zee, bestaande uit dhr. Verhoeks, mevr. van der Wilt, dhr. van Amesfoort en dhr. Laks, vertegenwoordigt de voormalige ondernemersverenigingen. Deze verenigingen, waaronder HOV, DFD, HSV en Bedrijvenpark Kooypunt, zijn sinds 1 januari 2023 samengevoegd tot de OVDH (Ondernemersvereniging Den Helder).

Het bestuur werkt volledig vrijwillig, en alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar de doelen van het Ondernemersfonds.

De vernieuwing van de overeenkomst voor zes jaar volgde omdat de vorige overeenkomst tussen de gemeente en de stichting afliep. De officiële ondertekening vindt plaats bij Notariskantoor Verhoeks op de Middenweg 152 in Den Helder, om 16.30 uur.