Naar de inhoud Naar de footer

Werkzaamheden aan Kooybrug in Den Helder op laatste moment uitgesteld

De werkzaamheden aan de Kooybrug in Den Helder, die maandag om 00.00 zouden beginnen, zijn uitgesteld. Dat heeft Rijkswaterstaat zondagavond bevestigd.

De uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil eerst nogmaals met de regio kijken hoe zij de gevolgen van de werkzaamheden kunnen minimaliseren. De Kooybrug zou wegens noodzakelijke renovatie twee maanden zijn afgesloten voor alle verkeer. Omrijden moest via de Stolpen.

„We begrijpen de zorgen die zijn geuit over de impact van de werkzaamheden op de bereikbaarheid en de economie van de regio, en komen snel met duidelijkheid over de start van de werkzaamheden”, aldus woordvoerder Pieter Zoon.

Kort geding

De voorbije dagen nam de druk op minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) en Rijkswaterstaat (RWS) toe om de werkzaamheden aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal uit te stellen. Afgelopen donderdag diende bij de rechtbank in Alkmaar een kort geding dat ondernemersvereniging Den Helder had aangespannen tegen RWS.

De ondernemersclub eiste daarbij een verbod om maandag met de werkzaamheden te beginnen. Zo ver kwam het niet. Beide partijen zouden de komende drie weken met elkaar in overleg met als doel de overlast voor inwoners en ondernemers uit de regio te minimaliseren.

Noodkreet

De voorbije week stuurden ook de vier Noordkop-gemeenten Den Helder, Texel, Hollands Kroon en Schagen de minister een brief met het uitdrukkelijke verzoek om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Dit weekeinde kwam Harbers verder onder druk te staan na de noodkreet van het Helderse Kamerlid Harmen Krul die de minister vroeg de werkzaamheden aan de Kooybrug op te schorten.